Oogappels

Seizoen 1
Sociale media, prestatiedruk, drugs, merkkleding, seks: de maatschappelijke druk op ouders om de opvoeding van hun pubers méér dan goed te doen, is voor heel veel mensen herkenbaar. In de serie ‘Oogappels’ volgen we vier verschillende gezinnen in een middelgrote Nederlandse stad. Hun kinderen zitten op dezelfde middelbare school. De ouders hebben allen zo hun eigen manier van opvoeden. Maar voor hen allemaal geldt dat ze de lat voor zichzelf én hun oogappels heel hoog leggen: het leven moet vooral perfect zijn!
Seizoen 2
Moet je bij elkaar blijven voor de kinderen? Geef je ze alles wat ze willen, of moeten ze ook weleens ergens voor werken? En wat als je je puber helemaal niet kunt bereiken? In het tweede seizoen van de dramaserie Oogappels volgen we opnieuw vier volkomen verschillende gezinnen, die worstelen met de opvoeding van de kinderen. De lat van de ouders ligt hoog: het leven is maakbaar en moet vooral perfect zijn. Maar wat als je kinderen verre van perfect zijn en je zelf eigenlijk ook maar wat aanklungelt?
Seizoen 3
Merel, Erik en hun kinderen proberen hun weg te vinden na de scheiding. Tim en Dina nemen Nina in huis, terwijl Max juist op afstand woont. En Fabie blijft worstelen met Mees’ ongemotiveerde houding en blowgedrag, waarbij Pip haar afwisselend steunt en op afstand houdt.
Seizoen 4
De liefde roert zich voor Merel, Erik en Fabie, net als voor Hansje, Pip en Max. Inmiddels zijn er niet alleen zorgen om de pubers, ook de oudste generatie behoeft meer hulp. De jongeren verlaten de school met of zonder diploma. En dan al die keuzes: studeren, reizen, werken en een woonplek zoeken.
Seizoen 5
Nieuwe levensfases breken aan: stellen gaan uit elkaar, carrières lopen niet volgens plan en ouders zwaaien hun kinderen uit. Die vinden hun weg in zelfstandigheid, verantwoordelijke keuzes en onvermoede talenten. En zowel oud als jong zetten spannende stappen in de liefde.

Productie:
ITV Studios Netherlands Drama B.V.
Regie:
Will Koopman
Functie:
Assistent kostuumontwerp, Kostuum op set